Szerző: Makronóm Intézet | 2022-12-06 14:20:16

ELINDULT A MAKRONÓM BUSINESS CLUB

 

 

A Makronóm Intézet 2022 nyarán alapította meg a Makronóm Business Clubot azzal a céllal, hogy létrejöjjön egy olyan platform, ahol az egyes gazdasági ágazatok piaci szereplői informális kapcsolatot teremhetnek és megoszthatják javaslataikat a szakpolitikai és a kormányzati döntéshozókkal. Az üzleti klub rendezvényei mindig egy aktuális gazdasági téma köré szerveződnek, így a Makronóm Intézet is tudja segíteni a vállalkozások működését azzal, hogy egy-egy téma kapcsán információval látja el őket. 

 

Az MBC első programjára november 16-án a budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpontba került sor. Az esemény témacíme „Energiaválság, elszálló energiaárak Magyarországon” volt. 

A résztvevők elsőként Jenei András energiapolitikai szakértő felvezető előadását hallgathatták meg, melynek keretében szó esett az egyes kontinensek és országok energiagazdasági különbségeiről, valamint a jövőt illető energiatermelés- és felhasználás várható trendjeiről az európai szintéren.

 

A szakmai prezentációt követően került sor az energiagazdasági panelbeszélgetésre, melynek résztvevője volt Jenei Andráson kívül Nyikos Attila, a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség ügyvezetője és Sándor Balázs Benedek, a MEKH Földgáz-felügyeleti és Árszabályozási Főosztály vezetője. A beszélgetés moderátora Regős Gábor, a Makronóm Intézet szakmai vezetője volt.

A kerekasztal beszélgetés során szó esett a különböző fosszilis és nem fosszilis energiaforrások felhasználási lehetőségeiről Magyarország tekintetében, valamint a vállalatok fenntartható energiagazdálkodásának fontosságáról is.

 


Kapcsolódó Hírek